Volgende week start in Galerie ES weer een prachtige tentoonstelling met werken van Staf Daems uit Berlaar/Gestel - Carine Neutjens - Rainier Boidin.

De tentoonstelling begint zaterdag 10 november van 19u tot 22u vernissage in aanwezigheid van de kunstenaars. 
Vanaf zondag 11 november t.e.m. zondag 9 december telkens open op zaterdag en zondag van 13u tot 18u.
 
Carine Neutjens (glaskunst) 
De techniek van pâte-de-verre, van glaspasta, roept een vreemde contradictie op. Enerzijds lijken de glazen objecten helemaal niet van glas : ze doen denken aan keramiek, aan suikergoed. 
Anderzijds, wanneer het zonlicht de oppervlakte raakt, doet de ijle schittering van de materie aan ijskristallen denken. De glasobjecten zijn ontstaan uit een grote fascinatie voor rotsen, stenen, keien, lavastructuren en koraalstructuren. De robuuste, stevige, architecturale vorm vergroeit met de breekbare, lichte glasmaterie. Het worden kommen, vazen, containers van leegte en volheid. Ze staan symbool voor het vloeiende, breekbare, tijdelijke aardse leven.

Rainier Boidin (aquarel/inkt)
Rainier Boidin heeft als vertrekpunt een gevoelig geobserveerde, haast wetenschappelijk bestudeerde werkelijkheid. Een weelde van technieken wordt benut. Welke combinaties hij ook inzet, het werk van Rainier Boidin is een schatkamer van ontdekkingen naar de verst afgelegen continenten van onze aardbol maar ook naar deze van onze eigen geest. (uit de tekst : Een uitje naar de vergeten continenten van de geest. Bart Stouten)

Staf Daems :(fotografie/kalligrafie)  (wonende te Berlaar/Gestel)

Sinds zijn eerste studieverblijf in Japan beoefent Staf Daems het Japans penseelschilderen. Shodô, Japanse kalligrafie, behoort tot de zenkunsten, evenals Chadô, de theeweg. Het schilderen van een spreuk, als boodschap aan de gast, behoort tot de vaardigheden van de theemeester. Geïnspireerd door Hyakunin-Isshu, d.i. Een verzameling Japanse gedichten (Waka), begon Staf deze reeks te kalligraferen. Dit resulteert in de prachtige fotoreeks 'Painted Poems'. Het kalligraferen, fotograferen, ontwikkelen, afdrukken werd een ritueel. 
Staf heeft lange tijd les 'schilderen' gegeven aan de academie van Lier en Herentals.